AJÁNLÓ
 
08:00
2012. 12. 28.
Míg korábban a divat és az udvar, addig ma a divat és a celebek járnak kéz a kézben. A kettő...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2012. 12. 28.
Cate Blanchett púderszínű Balenciaga ruhája volt a hét egyik legkedveltebb love/hate témája...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2012. 12. 28.
83 éves korában, 2013. június 26-án hunyt el a világ egyik legnagyobb celebfotósa, akinek...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2012. 12. 28.
Sötétebb, szexisebb és intenzívebb - általában így írják le Baz Luhrmann filmjének hangulalát,...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2012. 12. 28.
Elég sok mindent elmond a cannes-i filmfesztiváltól és az ottani divatbotrányokrók, hogy a...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A cím ne tévesszen meg senkit, nem celebanatómiai előadásra készülök. A tavalyi összefoglalóhoz hasonlóan, összegyűjtöttem néhány emlékezetes divatpillanatot 2012-ből. A tavalyival ellentétben sokkal bulvárosabbra sikerült, nézzétek el!

2012 legemlékezetesebb ruhái a vörös szőnyegen

Kezdjünk is egyből egy kis divatbulvárral bemelegítésnek. Az biztos, hogy az év egyik legemlékezetesebb vörös szőnyeges jelenete szinte egyből év elején bekövetkezett, amikor is Angelina Jolie úgy gondolta, végigterpeszti az Oscar-gálát csak azért, hogy inas lábai mindig és minden szögből látszódjanak. Legalább egy hónapig mindenki Angelina lábaival volt elfoglalva, aki trendet teremtett. A vörös szőnyegen egymást érték a magasan felsliccelt, combvillantó darabok.

Kép forrása

Magyarországon körülbelül három olyan vörös szőnyeges esemény van, amire érdemes figyelni: ezek a Glamour WOTY, a VIVA Comet és a Marie Claire Fashion Days rendezvényekhez kapcsolódnak. Sajnos, ezeken általában nem a legjobb, hanem a legrémesebb szerelések viszik el a figyelmet. 2012 legemlékezetesebb ruhája Tolvai Reni nevéhez fűződik, aki egyben az év villantása díjat is kiérdemelte. Köszönjük!

Kép forrása

Viszlát, YSL! Hello, Saint Laurent!

2012-ben elfelejthettük az Yves Saint Laurent márkát és a legendás, három betűből álló logót. Hedi Slimane nevét érdemes megjegyezni, mert aki képes keresztülvinni egy ilyen horderejű váltást egy ilyen legendás (már másodjára írom le ezt a szót egy bekezdésen belül) márka életében, az tud valamit. A Dior Homme korábbi divattervezője az YSL, upsz, SL kreatív igazgatója lett.

Kép forrása

Nanushka révbe ért, Sármán Nóra menetel, Bálint Sárát végre elismerik

A magyar tervezők közül Nanushka, azaz Sándor Szandra végre révbe ért. 2012 áprilisában jelentették be, hogy összesen 1,6 millió dollárt fektet a PortfoLion által kezelt OTP Kockázati Tőkealap I. a Nanushka divatcégbe, emellett 1 millió dolláros tulajdonosi kölcsönkeretet is biztosítanak nekik. A Nanushka üzlet egyébként most már a budapesti Fashion Streeten van, szóval az első lépés megvan ahhoz, hogy kicsit közelebb kerüljön a külföldi arcokhoz.

Jó éve lehetett Sármán Nórának is, akinek kollekciója, de leginkább a hófehér csipkeruhája, meghódította az országot. A Marie Claire főszerkesztője, László Krisztina ebben a ruhában köszönti az olvasókat a minden lapszámban, Miklósa Erika operaénekesnőnk is imádja, Szekeres Nóra műsorvezető is megmutatta, mennyire jól áll neki. Csak így tovább, Nóra!


Szekeres Nóra Nora Sarman ruhában.

Miklósa Erika - Kép forrása

Bálint Sára munkásságát jó ideje figyelem, mert nagyon tetszenek a ruhái. A Gombold újra 2.0-ra készített Szerelem, szerelem kollekciójáért rajongtam. Nagyon örültem, amikor a Marie Claire Fashion Days-en ő érdemelte ki az Év fiatal divattervezője pályázat szakmai díját.

Sztárok, ha terveznek

Eddig Victoria Beckham volt a legjobb példa arra, hogyan lehet egy vitatott tehetségű sztárból tehetséges és elismert divattervező. A négygyermekes anyuka komolyan megdolgozik a sikerért amellett, hogy közben ő maga a ruhái egyik legjobb kampányarca. Vicnek 2012-ben vetélytársa akadt: Katie Holmes. A színésznő, akit inkább Suri Cruise anyukájaként ismerünk, Tom Cruise-zal való szakítása után döntött úgy, hogy Jeanne Yang stylisttal közös Holmes & Yang márkájával bemutatkozik a New York-i divathéten.

Itthon továbbra is a Sugarbird márka az egyetlen, amely celebek közreműködésével koppint tervez évről évre. Hallomásból tudom, hogy „vidéken” nagyon jól mennek a ruhák, amelyek nagyon drágák és leginkább a nulla kreativitás jellemzi őket.

2012 legszerencsétlenebb átváltozásai

A bulvársztárok közül Miley Cyrus változott a legtöbbet idén, aki hullámos hajú tinisztárból fiús fejű szado-mazo szerelésben pózoló dominaként szeretne hódítani. Ami Rihannának egyszer sikerült, az Miley esetében inkább izzadtságszagú próbálkozás.

Kép innen

Nagy port kavart az év végén Tóth Gabi átalakulása is, akinek legalább az jól állt, ami Miley Cyrusnak nem, nevezetesen a rövidre nyírt, hirtelenszőke haj. Ő viszont úgy döntött, hogy műcicis Axl Rose-ként hódít majd ezek után. Ha lehetne, receptre írnám fel az azonnali stylistcserét.


2012 legdivatosabb állatai

Choupette nem más, mint Karl Lagerfeld hófehér cicája, aki augusztusban volt egy éves. A celebcicát gazdája olyan magazinokba protezsálta be, mint a V magazin, az ID vagy a Harper’s Bazaar. Lagerfeld egyszer elmesélte, hogy hercegnőként viselkedő macskája imádja a feneketlen táskákat, a kedvence egy Colette márkájú bevásárlótáska. Állítólag órákat tölt azzal, hogy minden játékát belehordja.


Kép innen

Nem Coupette az egyetlen divatos jószág. Itthon is vannak olyan divattervezők, akik kedvenceikkel együtt dolgoznak – legalábbis az Intagram-fotóik alapján úgy tűnik. Szegedi Kata tervező (Kata Szegedi) showroomjába egy collie gyakori vendég, Oláh Anna (Anna Amélie) kedvence pedig az Aliz névre hallgató fekete-fehér kutyus is.

Kép innen


2012 top modelljei

A Sports Illustrated magazin ugyan nem a Vogue, de számos példa van arra, hogy egy provokatív ruhadarab vagy addig ismeretlen modell a címlapnak köszönhetően futott be. A szexi domborulatokkal megáldott Kate Upton felemelkedése is nekik köszönhető.

Ami bennünket illet, az év modellje egyértelműen Palvin Barbara, aki először a L’Oréal arcaként Cannes-t bűvölte el, orr nélkül is csábított, majd Victoria angyalaként lépett a kifutóra. Ugyan hivatalosan még mindig nem jelentették be, hogy Barbara a Victoria’s Secret állandó csapatának tagja, nagy jelentőséggel bír, hogy szerepel a legújabb kampányfilmben és a VS hivatalos Facebook-oldalán a márka vele kívánt mindenkinek boldog karácsonyt (oké, az igaz, hogy a VS bemutatón ő viselte a december hónaphoz társított fehérneműt).

Kép forrása

Ria-ria-Hungária!

Továbbra is tart itthon a magyaros, de sok esetben csak magyarosch ruhák, kiegészítők diadalmenete. Ma már matyó (kalocsai) minta díszít mindent az olcsó, butikos farmertől kezdve a papír zsebkendő csomagolásán át. A magyar viseleteket újragondolására buzdított tervezők versenyét, a Gombold újrát idén is megrendezték. Régi magyar viseleti elemeket elevenítettek fel az olimpiai formaruha tervezői is, kevés sikerrel. A ruha fogadtatásának szakmai körökben elég nagy negatív visszhangja volt, de természetesen voltak olyanok, akiknek nagyon tetszett. Tény, hogy nagyon tehetséges, befutott és elismert tervezők közül többeknek tudomására sem jutott a pályázat. Olimpiai formaruhákért kattints ide!

Zene és divat

Ősszel Lana Del Ray énekesnővel volt kiplakátolva Budapest is, aki a H&M-mel fogott össze. Aki 2012-ben nem ismeri Lana Del Rey nevét az olyan, mintha nem hallott volna a Gangnam Style-ról: lehetetlen. A stílusteremtő énekesnő kollekciója valószínűleg nagyobb siker volt, mint a Maison Margiela x H&M kollaboráció, amelyet sok helyen eladhatatlannak bélyegeztek.

Itthon is van olyan énekesnő, aki a nevét összekötötte a divattal. Németh Juci a Csendesben nyitott turisarkot Nemruci néven, ahol Juci által előválogatott turis ruhákat találni. Éljenek a klassz cuccok és az újrahasznosítás! Jófej, újító, szeretnivaló ötlet, remélem, sok ruha van még!


2012 királyi villantása

2012 a villantások éve volt, amiről sokan és sokat írtak, így erre nem is térnék ki. Az év botránya Katalin hercegnő bikinifelsőjéhez kapcsolódik, ami nem volt a helyén. A topless hercegnőről aztán a bugyi is lekerült, sőt, nem sokkal később szerencsétlenségére a szoknyája is megviccelte, így a popsija hivatalosan is kilátszódott.


Kép forrása

Katalin hercegnő jövőre is szolgáltat majd témát, hiszen kismamaként valószínűleg szintén divatot diktál majd. Reméljük, a stylistja – ha van neki – nem szerencsétlenkedi el úgy a külsejét, mint szegény Ördög Nórának. A szintén első gyermekét váró műsorvezetőre alig tudtak olyan ruhát adni a 2012-es X-Faktorban, ami jól állt volna neki. Kivétel az utolsó adás volt, amikor Ördög Nóra egyenesen tündökölt.

Feedek

HIRDETÉS

Silouette a Facebookon is

Címkefelhő

divat (38),divattörténet (20),inspiráció (13),20. század (9),divattöri a jövőből (7),19. század (6),divattervező (6),film (6),divat a vásznon (6),1920-as évek (5),interjú (5),2011-2012 ősz-tél (4),fűző (4),cipő (4),17. század (3),2011 (3),coco chanel (3),trend (3),Chanel (3),kiállítás (3),divatlexikon (3),menyasszonyi ruha (3),könyv (3),divattervezés (3),Elizabeth Taylor (3),Marlene Dietrich (3),fehérnemű (3),marilyn monroe (3),szecesszió (3),vörös szőnyeg (2),kepp showroom (2),programajánló (2),Tweed Run Budapest (2),1950-es évek (2),haj (2),hajfestés (2),haute couture (2),menyasszony (2),vintage (2),balett (2),múzeum (2),1930-as évek (2),18. század (2),Titanic (2),fürdőruha (2),Ördög Nóra (2),x-faktor (2),Lucile (2),Erzsebet kiralyne (2),divatos olvasmányok (2),Sarah Bernhardt (2),2012 tavasz-nyár (2),anna amélie (2),givenchy (2),16. század (2),lilla sellei bags (2),trenntre shoe design (2),retro péntek (2),esküvő (2),sorozat (1),életmód (1),vívás (1),sport (1),slippers (1),olimpia (1),bikiniszezon (1),dior (1),kollaboráció (1),lapos cipo (1),Jelmeztár (1),ruha (1),Látogatóközpont (1),parfüm (1),London (1),kampány (1),jelmez (1),V&A Múzeum (1),reklám (1),Chanel No. 5 (1),Jean Paul Gaultier (1),Christy Turlington (1),2013 (1),királyi család (1),keresztelő (1),kosztüm (1),Oscar 2012 (1),görög (1),golden globe (1),képek (1),modell (1),A magyar divat 1116 éve (1),A divatról komolyan (1),születésnap (1),Madonna (1),MTVA (1),koncert (1),II. Erzsébet (1),Királynő (1),A stílus királynői (1),György herceg (1),Paul Poiret (1),ikon (1),Párizs (1),divatbotrány (1),Pavlova (1),torta (1),fotózás (1),fotós (1),Anna Pavlova (1),Lady Duff-Gordon (1),Dolce&Gabbana (1),ókor (1),2013-2014 ősz-tél (1),10 dolog (1),Bert Stern (1),sztárok (1),Jacob Davis (1),Levi Strauss (1),esemény (1),farmernadrag (1),Cannes-i filmfesztivál (1),biciklis divat (1),mozi (1),A nagy Gatsby (1),1930-as (1),bicikli (1),A Nagy Duett (1),The Voice (1),Sisi (1),Sissi (1),balenciaga (1),szépség (1),direktórium (1),sztár (1),farmer (1),Cora Pearl (1),muszlinbetegség (1),rózsaszín (1),Cate Blanchett (1),szépségápolás (1),Katalin hercegnő (1),magyar divat (1),A Dal (1),Annette Kellerman (1),Tolvai Reni (1),Palvin Barbara (1),fogyókúra (1),1900-as évek (1),tetoválás (1),2012 (1),kurtizán (1),manöken (1),Gil Elvgren (1),pin-up lány (1),szépségipar (1),bubi (1),frizura (1),cséfalvay fanni (1),diplomakiállítás (1),nivea (1),tengerészcsíkos (1),100 (1),beauty (1),mome (1),bulvár (1),melltartó (1),rihanna (1),köröm (1),1940-es évek (1),1970 (1),Yves Saint Laurent (1),triumph inspiration award 2011 (1),bódis boglárka (1),bugyi (1),harisnya (1),kapszulakollekció (1),mono fashion (1),eugéne atget (1),divatkreátor (1),dolmány (1),séllei lilla (1),mente (1),Esterházy (1),főúri öltözékek (1),glamour (1),funny face (1),kalap (1),alsóruha (1),audrey hepburn (1),1957 (1),magyar viselet (1),Diana hercegnő (1),fejfedő (1),15. század (1),color blocking (1),2011 tavasz-nyár (1),sármán nóra (1),14. század (1),gótika (1),chino (1),nadrág (1),galicza eszter (1),hennin (1),1971 (1),Jeanloup Sieff (1),táska (1),biedermeier (1),gucci (1),korona (1),catwalk (1),rotschild klára (1),szocializmus (1),zagabo (1),cipzár (1),fotó (1),divatkutya (1),orosz agár (1),dori tomcsanyi (1),je suis belle (1),csillámpor (1),flitter (1),diszkó (1),Szépművészeti Múzeum (1),Christóbal Balenciaga (1),szépségflastrom (1),rokokó (1),Liszt Ferenc (1),Utolsó rapszódia (1),magyar film (1),toll (1),use unused (1),elsa schiaparelli (1),1958 (1),körömfestés (1),reneszansz (1),barokk (1),fontange (1),fekete körömlakk (1),13. század (1),botrány (1),christian louboutin (1),középkor (1),12. század (1),vogue (1),Cosmopolitan (1),mildred pierce (1),gepárd (1),mata hari (1),tisztalkodas (1),wc (1),Bakos Piroska (1),Gombold újra! (1),street fashion budapest (1),konferencia (1),yvan rodic (1),facehunter (1),szinpad (1)

Olvasóim

szekeresk Mengyán Eszter labor csirek LStyle winifredka dori89 jfgidskjf jbujdoso madmadame

Goldenblog