Rendhagyó inspirációs bejegyzés következik, amolyan szemcsemege. Mert amíg mindenki fülig szerelmes a macaronba, addig én halálosan beleestem a pavlovába anélkül, hogy kóstoltam volna. A látvány teljesen levett a lábáról és elhiszem, amit mondanak, hogy ez a tojásfehérje legszebb halála.
Anna Pavlova (1881-1931) orosz balerina volt, de jobb, ha azt írom: ő volt minden idők egyik legnagyobb balerinája, akinek neve táncművészeti érdemei kapcsán maradt fent. Róla itt olvashatsz bővebben. Egy holland tulipánfajta és egy ausztrál/új-zélandi sütemény viseli a nevét. Anna Pavlova volt az első, aki saját társulatával világkörüli turnéra indult. Az ő tiszteletére készítették ezt a süteményt Ausztráliában vagy Új-Zélandon - ezt már sosem tudjuk meg. Pavlova tortáját mind a két ország magáénak vallja. A pavlova tojásfehérjéből készül, kívül ropogós, belül lágy. Édességét általában savanyú gyümölcsökkel ellensúlyozzák - Ausztráliában például kivivel. És most következzen a vizuális csemege.
Aki pedig ezek után elkészítené, az nézze meg az [origo] Táfelspicc rovatát.